SOL 90 vuotta 2022

SOL viettää 90-vuotisjuhliaan lauantaina 8.10.2022 juhlakonsertin ja iltajuhlan merkeissä. Tarkempaa tietoa paikoista ja kellonajoista seuraa tuonnempana.

Juhlavuoden aikana on tarkoitus julkaista suppeahko historiikki kuoron vaiheista 50-luvulta nykypäivään, ja tämä hanke on jo potkaistu onnistuneesti käyntiin.

Vuosijuhlia odotellessa SOLin laulua voi kuulla joulunajan Seimi-konserteissamme.

Lähdemme ensimmäisenä adventtiviikonloppuna Savon-kiertueelle ja esiinnymme Pieksämäen vanhassa kirkossa (la 27.11.2021 klo 13), Kuopion tuomiokirkossa (la 27.11.2021 klo 18) ja Leppävirran kirkossa (su 28.11.2021 klo 15).

Helsingissä SOL esiintyy Akateemisessa Joulukonsertissa Kallion kirkossa perjantaina 10.12.2021 muiden osakuntakuorojen kanssa. Oman Seimi-joulukonserttinsa kuoro esittää Paavalinkirkossa torstaina 16.12.2021 klo 18.

Keväällä hiomme pitkään odotetun Carmina Burana -kantaatin huippukuntoon huhtikuun kahta yhteiskonserttia varten. Carl Orffin Carmina Burana esitetään SOLin, WiOLin, POLin ja Akateemisen puhallinorkesterin voimin sekä Temppeliaukion kirkossa että Järvenpää-talossa.

Lämpimästi tervetuloa konsertteihimme!

Noora Hirn aloittaa SOLin taiteellisena johtajana syyskuussa 2021

SOL on 6.6. valinnut uudeksi taiteelliseksi johtajakseen Noora Hirnin. Hän aloittaa työnsä syyskauden 2021 alkaessa.

Noora Hirn on helsinkiläinen kuoronjohtaja. Hän on hyvin iloinen saadessaan aloittaa Savolaisen Osakunnan Laulajien uutena taiteellisena johtajana.

”Osakuntakuorot ovat minulle todella rakas insituutio. Olen aikoinani laulanut ja toiminut varajohtajana pitkään kahdessakin osakuntakuorossa, Hämäläis-Osakunnan Laulajissa ja Keskisuomalaisen Osakunnan Metsoforte-kuorossa. Savo on minulle tärkeä alue, sillä puolisoni perhe ja suku on siellä, ja itsellänikin on sukujuuret Sulkavalla. On suuri kunnia saada jatkaa Sabrinan ja muiden edeltäjien upeaa työtä SOL:ssa!”, Noora kertoo.

Noora on valmistunut kuoronjohtajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulun klassisen musiikin osastolta opettajinaan Jani Sivén ja Kari Turunen. Laulua hän on opiskellut mm. Katri Paukkusen ja Teppo Lampelan johdolla. Noora johtaa myös perustamaansa Kamarikuoro Värinää ja Kumpulan kuoroa, ja on saavuttanut kansainvälistä kilpailumenestystä kuorojensa kanssa. Kuoronjohtajan työn ohella Noora työskentelee toimittajana ja äänitetuottajana Yleisradion musiikkitoimituksessa.

Kuva: Salla Lyytinen

SOL toivottaa seuraajilleen hyvää joulua ja onnellista vuotta 2021!

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa erilainen kuin kukaan meistä olisi voinut kuvitella. Vuosi on ollut myös SOLille hyvin poikkeuksellinen: maaliskuussa kuoro siirtyi etäharjoituksiin ja syyskausi harjoiteltiin pienryhmissä, kunnes kiristynyt koronatilanne päätti harjoittelukauden juuri ennen joulukonserttiamme. Vuosi 2020 jää SOLin historiaan vuotena, jolloin SOLilla ei ollut yhtään koko kuoron esiintymistä vuoden aikana, ja kuorolle perinteikäs ja rakas maakuntakiertue Savoon jäi väliin. SOL ei kuitenkaan ole maannut laakereillaan, vaan on kehittänyt pienryhmätoimintaansa, ja rekisteröityi hiljaittain yhdistykseksi. Onnea Savolaisen Osakunnan Laulajat ry!

SOL haluaa toivottaa rauhallista ja turvallista joulua ja mitä parhainta tulevaa vuotta seuraajilleen. Toivotaan, että vuosi 2021 on täynnä valoa, ja se mahdollistaa paluun lähemmäs normaalia, ja jossa kuorolaulu ja siitä nauttiminen on turvallista niin kuorolaisille kuin yleisöllekin. Kiitokset kuluneesta vuodesta ja nähdään pian konserteissa!

P.S. Voit tukea SOLin toimintaa liittymällä kannatusjäseneksi:
https://forms.gle/bkeuJkTXYAawh6G68

Haluaisitko ryhtyä SOLin kannatusjäseneksi?

Kannatusjäsenenä olet mukana tukemassa Savolaisen Osakunnan Laulajien toimintaa ja pysyt ajantasalla kuoron kuulumisista sähköisen tervehdyskirjeen avulla! Lisäksi olet oikeutettu 20 % alennukseen tilatessasi pienryhmäkeikan.
Kannatusjäsenyyden hinta on 50 €, ja jäsenyys on voimassa ostopäivästä vuoden 2021 loppuun saakka. Tilaa jäsenyys nyt, ja pääset nauttimaan jäseneduista jo tämän vuoden puolella!
Kannatusjäseneksi voit liittyä täyttämällä seuraavan lomakkeen: https://forms.gle/bkeuJkTXYAawh6G68

Kiitos tuestasi!

SOLin koelaulut 3. ja 10.9.

Kiinnostaako laulaminen iloisessa opiskelijakuorossa?

Savolaisen Osakunnan Laulajat eli tuttavallisemmin SOL hakee uusia innokkaita laulajia kaikkiin äänialoihin syksyn koelauluissa. Koelaulut järjestetään torstai-iltoina 3.9. ja 10.9.
Savolaisen Osakunnan Laulajat on perinteikäs, reilun 30 hengen kokoinen sekakuoro, jossa korkea taiteellinen taso, osakuntakuoron sosiaalisuus ja iloinen ilmapiiri kulkevat käsi kädessä. Kuoroamme luotsaa Sabrina Ljungberg (MuM). Kuoro harjoittelee torstaisin kello 18-21 Uuden ylioppilastalon 6. kerroksessa eli Vinnillä (Mannerheimintie 5 A). Syksyllä treenaamme muun muassa jouluohjelmistoa perinteikkäälle Savon joulukiertueellemme, ja kevätkaudella 2021 luvassa on Carmina Burana -produktio yhdessä Akateemisen puhallinorkesterin, POLin ja WiOLin kanssa.
Koelaulussa sinua pyydetään esittämään vapaavalintainen kappale sekä testataan äänialaa ja sävelkorvaa erilaisilla harjoitteilla. Taiteellisen johtajan lisäksi koelaulua kuuntelee kuoron stemmaviskaaleista ja varajohtajasta koostuva musiikkilautakunta. Koelaulun tuloksesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti samana päivänä.
Jos kiinnostuit, ilmoittaudu koelauluihin sähköpostitse osoitteeseen sol-puheenjohtaja@helsinki.fi. Odotamme jo kovasti tapaavamme sinut!
MITÄ: SOLin koelaulut
MISSÄ: Mannerheimin tie 5 A, 6. kerros
MILLOIN: 3.9. ja 10.9. illalla (tarkka kellonaika sovitaan puheenjohtajan kanssa sähköpostilla)

Interested in joining a cheerful student choir?
SOL, the choir of the SavO student nation, is looking for new members! Auditions are held on September 3th and 10th, at the New Student House (Uusi Ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, uppermost floor). We are interested in all male and female voices!
SOL is a mixed choir of about 30 singers combining artistic ambition with a relaxed and sociable atmosphere. Rehearsals take place every Thursday from 6 to 9 pm, and the choir gives several concerts a year, in Helsinki and elsewhere. In autumn we will, among other things, rehearse Christmass programme for our traditional Christmass tour in Savo. In the spring 2021 we will perform Carmina Burana by Carl Orff together with Helsinki Symphonic Winds and two other student choirs. Master of music Sabrina Ljungberg is conducting SOL since autumn 2016.
In the audition, you will be asked to perform one song of your choice, and our conductor will test your vocal range and your sense of pitch. The audition also includes an easy music reading task. In addition to the conductor, the audition will be attended by 3-5 members of the choir. All applicants will be told about the results personally on the same day.
Sign up for the auditions by e-mail: sol-puheenjohtaja@helsinki.fi. We are looking forward to meet you!
WHAT: SOL auditions
WHERE: Mannerheimintie 5 A, 6th floor
WHEN: September 3th or 10th in the evening (spesific time is arranged by email)

SOLin kevätkauden kuulumiset

Kuten koronavirus on vaikuttanut meihin kaikkiin, on se myös tehnyt SOLin keväästä erilaisen kuin alunperin suunnittelimme. Perinteiset torstaitreenit Vinnillä, vaihtuivat etäharjoituksiin, ja kovasti harjoittelemamme Carmina Burana -yhteiskonsertti siirtyi syksyyn. Etätreenit ovat kuitenkin olleet kevään pelastus ja kiitokset ihanalle johtajallemme Sabrinalle, joka on innokkaasti suunnitellut erilaisia etäharjoituksia. Etäharjoituksissa olemme keskittyneet asioihin, jotka jäävät tavanomaisissa harjoituksissa vähemmälle huomiolle, kuten esimerkiksi musiikinteorian kertaamiseen. Toki harjoituksissa on päässyt myös laulamaan!
Viime torstaina 11.6. uskaltauduimme kuitenkin jo kaudenpäätöspiknikille Kaivopuistoon. Miten mukavaa olikaan päästä pitkästä aikaa laulamaan yhdessä, ja näkemään kuorokavereita livenä!
Toivomme, että pääsemme aloittelemaan syyskauden normaalisti elokuussa. Koelaulut järjestetään 3. ja 10.9. Odotamme uusia laulajia riveihimme. Carmina Burana -konsertit järjestetään 25.9. klo 19 Järvenpää-talossa ja 26.9. klo 19 Temppeliaukion kirkossa. Save the date! Nähdään jälleen syksyllä!
Aurinkoista ja ihanaa kesää kaikille!

Kevätkauden 2020 koelaulut

Kiinnostaako laulaminen iloisessa opiskelijakuorossa?

Savolaisen Osakunnan Laulajat eli tuttavallisemmin SOL hakee uusia innokkaita laulajia kaikkiin äänialoihin kevään koelauluissa. Koelaulut järjestetään torstaiharjoitusten yhteydessä 16. ja 23.1. kello 18 alkaen.

Savolaisen Osakunnan Laulajat on perinteikäs, reilun 30 hengen kokoinen sekakuoro, jossa korkea taiteellinen taso, osakuntakuoron sosiaalisuus ja iloinen ilmapiiri kulkevat käsi kädessä. Kuoroamme luotsaa Sabrina Ljungberg (MuM). Kuoro harjoittelee torstaisin kello 18-21 Uuden ylioppilastalon 6. kerroksessa eli Vinnillä (Mannerheimintie 5 A). Kevätkaudella on luvassa Carmina Burana -produktio yhdessä Akateemisen puhallinorkesterin, POLin ja WiOLin kanssa.

Ennen varsinaista koelaulutilaisuutta pääset osallistumaan harjoituksiin ja tutustumaan kuoroon. Koelaulussa sinua pyydetään esittämään vapaavalintainen kappale sekä testataan äänialaa ja sävelkorvaa erilaisilla harjoitteilla. Taiteellisen johtajan lisäksi koelaulua kuuntelee kuoron stemmaviskaaleista ja varajohtajasta koostuva musiikkilautakunta. Koelaulun tuloksesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti samana päivänä.

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu koelauluihin sähköpostitse osoitteeseen sol-puheenjohtaja@helsinki.fi. Tervetuloa SOLiin!

Interested in joining a cheerful student choir?

SOL, the choir of the SavO student nation, is looking for new members! Auditions will be held on two Thursdays, January 16th and 23rd, at the New Student House (Uusi Ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, uppermost floor). Open rehearsals begin at 6 pm and the auditions will be held after the rehearsals. We are interested in all male and female voices!

SOL is a mixed choir of about 30 singers combining artistic ambition with a relaxed and sociable atmosphere. Rehearsals take place every Thursday from 6 to 9 pm, and the choir gives several concerts a year, in Helsinki and elsewhere. In the spring 2020 we will perform “Carmina Burana” together with Helsinki Symphonic Winds and two other student choirs. Master of music Sabrina Ljungberg is conducting SOL since autumn 2016.

In the audition, you will be asked to perform one song of your choice, and our conductor will test your vocal range and your sense of pitch. The audition also includes an easy music reading task. In addition to the conductor, the audition will be attended by 3-5 members of the choir. All applicants will be told about the results personally on the same day.

Sign up for the auditions by e-mail: sol-puheenjohtaja@helsinki.fi. You are most welcome to join SOL!

Savolaisen Osakunnan Laulajat toivottaa hyvää joulua!

Kuorovuosi sekä joulukuun kiireinen konserttikausi on ohi, ja nyt kuorolaisten on aika rauhoittua joulunviettoon. Moni kuorolainen viettääkin joulua eri puolilla Suomea ja Savoa. SOL toivottaa seuraajilleen hyvää ja rauhaisaa joulua, ja railakasta uutta vuotta! Kiitokset tästä vuodesta ja nähdään jälleen ensi vuonna!

Kiinnostaako laulaminen iloisessa opiskelijakuorossa?

Kiinnostaako laulaminen iloisessa opiskelijakuorossa?

Savolaisen Osakunnan Laulajat eli tuttavallisemmin SOL hakee uusia innokkaita laulajia kaikkiin äänialoihin syksyn koelauluissa. Koelaulut järjestetään torstaiharjoitusten yhteydessä 29.8. ja 5.9. kello 18 alkaen.

Savolaisen Osakunnan Laulajat on perinteikäs, reilun 30 hengen kokoinen sekakuoro, jossa korkea taiteellinen taso, osakuntakuoron sosiaalisuus ja iloinen ilmapiiri kulkevat käsi kädessä. Kuoroamme luotsaa Sabrina Ljungberg (MuM). Kuoro harjoittelee torstaisin kello 18-21 Uuden ylioppilastalon 6. kerroksessa (Mannerheimintie 5 A).

Tulevalla kuorokaudella luvassa on kuoromatka Tarttoon syyskuussa, maailmanmusiikkia huokuva yhteiskonsertti Savolaisen Osakunnan Soitannollisen Seuran eli SOSSun kanssa lokakuussa, perinteinen joulukonserttikiertue Savoon sekä joulukonsertit Helsingissä. Kevätkautemme 2020 kruunaa Carmina Burana yhdessä Akateemisen puhallinorkesterin, POLin ja WiOLin kanssa.

Ennen varsinaista koelaulutilaisuutta pääset osallistumaan harjoituksiin ja tutustumaan kuoroon. Koelaulussa sinua pyydetään esittämään vapaavalintainen kappale sekä testataan äänialaa ja sävelkorvaa erilaisilla harjoitteilla. Taiteellisen johtajan lisäksi koelaulua kuuntelee kuoron stemmaviskaaleista ja varajohtajasta koostuva musiikkilautakunta. Koelaulun tuloksesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti samana päivänä.

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu koelauluihin sähköpostitse osoitteeseen sol-puheenjohtaja@helsinki.fi.

P.S. Tulethan moikkaamaan meitä myös Helsingin yliopiston avajaiskarnevaaleille maanantaina 2.9.!

Intresserad att sjunga med i en glad nationskör?

Savolaisen Osakunnan Laulajat (Savolax nations sångare, SOL) söker nya ivriga sångare till alla stämmor. I höst ordnar SOL insjungningar två torsdagar i rad: 29 augusti och 5 september fr.o.m. klockan 18.

SOL är en blandad kör med långa traditioner och drygt 30 sångare i leden. En ambitiös musikalisk nivå, nationskörens rika sociala liv och en munter stämning går hand i hand i SOL. Kören leds sedan höstterminen 2016 av Sabrina Ljungberg (MuM). Övningar hålls varje torsdag kl. 18-21 på Nya studenthusets översta våning (Mannerheimvägen 5 A).

Inkommande termin kommer att innehålla en weekendresa till Tartu i Estland i september, en gemensam värdsmusikspäckad konsert med vår systerorkester SOSSu i oktober, den traditionsenliga adventsturnén till Savolax och julkonserter i Helsingfors. Vårterminen 2020 kulminerar i det maffiga verket Carmina Burana som produceras i samarbete med nationskörerna POL och WiOL samt Akademiska blåsorkestern.

Före själva insjungningstillfället kommer du att få delta i övningen och bekanta dig med kören. När det sedan blir din tur ombeds du att framföra en sång efter eget val, och därtill testas ditt röstomfång och tonöra genom olika slags övningar. Förutom dirigenten närvarar körens musiknämnd, som består av stämfiskalerna och vicedirigenten. Resultatet av insjungningen meddelas dig personligen under samma kväll.

Om du blev intresserad är du mycket välkommen att anmäla dig till insjungningen per e-post, adressen är sol-puheenjohtaja@helsinki.fi.

Interested in joining a cheerful student choir?

SOL, the choir of the SavO student nation, is looking for new members! Auditions will be held on two Thursdays, August 28th and September 5th, at the New Student House (Uusi Ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, uppermost floor). Open rehearsals begin at 6 pm and the auditions will be held after the rehearsals. We are interested in all male and female voices!

SOL is a mixed choir of about 30 singers combining artistic ambition with a relaxed and sociable atmosphere. Rehearsals take place every Thursday from 6 to 9 pm, and the choir gives several concerts a year, in Helsinki and elsewhere. The choir season includes a concert trip to Tartu in Estonia, a concert with our sister orchestra SOSSu, Christmas concerts in both Helsinki and the Savo region. In 2020 we will perform “Carmina Burana” together with Helsinki Symphonic Winds and two other student choirs. Master of music Sabrina Ljungberg is conducting SOL since autumn 2016.

In the audition, you will be asked to perform one song of your choice, and our conductor will test your vocal range and your sense of pitch. The audition also includes an easy music reading task. In addition to the conductor, the audition will be attended by 3-5 members of the choir. All applicants will be told about the results personally on the same day.

Sign up for the auditions by e-mail: sol-puheenjohtaja@helsinki.fi. You are most welcome to join SOL!

SOLin kevätkonsertti Balderin salissa perjantaina 7.6.2019 klo 19

Savolaisen Osakunnan Laulajien Kirjokansi-konsertti on ylistyslaulu luonnolle. Laulamme sydämestämme kiitosta ilmalle jota hengitämme, humiseville metsille ympärillämme, voimalla pauhaaville vesille: planeetalle, joka mahdollistaa elämämme ja joka on meidän kotimme.

Konsertissa kuulija voi pysähtyä ihmettelemään kanssamme luontoa, joka pukeutuu puhutteleviin runoihin, riipaisevan kauniisiin sointuihin sekä ihmisäänen lämpöön ja aitouteen. Haluamme herätellä toinen toisiamme kohtaamaan yhteisen haasteemme: ilmastonsuojelu vaatii nyt konkreettisia tekoja. Yksi meidän teoistamme on laulaa ja sitä kautta puhua, koskettaa ja tuoda toivoa.

Kirjokansi soi musiikkia eri aikakausilta renessanssista tämän päivän sävelkieleen, kotimaisista taitureista ulkomaisiin säveltäjiin. Konsertin yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus tukea WWF:n työtä luonnon suojelemiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Sanalla ”kirjokansi” voidaan tarkoittaa niin taivaankantta kuin Kalevalan Sampoa, ihmeitä ja rikkauksia jauhavaa konetta. Luonto on tarjonnut meille ihmeitään ja rikkauksiaan, ja nyt on meidän vuoromme kantaa sille kiitoksemme. Konsertissa kuullaan myös Kirjokansi-niminen improvisaatioteos, jonka SOL:n taiteellinen johtaja, konsertin koonnut Sabrina Ljungberg on säveltänyt kuorolle tätä nimenomaista konserttia varten.

Lämpimästi tervetuloa konserttiimme ja ihanaa kevään aikaa!

7.6.2019 klo 19
Balderin sali, Aleksanterinkatu 12
Liput: 15e/8e (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), konsertin ovelta

P.S. Esiinnymme myös keskustakirjasto Oodin Kirjataivaassa maanantaina 3.6. klo 18:30.