Kuoro

Savolaisen Osakunnan Laulajat (SOL) on vuonna 1932 perustettu Helsingin yliopiston Savolaisen Osakunnan sekakuoro. SOL harjoittelee torstaisin klo 18 Savolaisen osakunnan tiloissa, Uuden ylioppilastalon ylimmässä kerroksessa eli “Vinnillä”.

SOL pyrkii säilyttämään osakuntakuoron perinteisen sosiaalisuuden. Onkin käytetty sanontaa “sekakuoro, jolla on rento meininki ja taiteelliset tavoitteet” (vai oliko se toisin päin?). Kuorossa laulaa noin 35 laulajaa, joista miehiä on noin kolmasosa. Kuoron taiteellisena johtajana on 1.9.2021 lähtien toiminut Noora Hirn.

Ohjelmistoltaan monipuolinen ja energinen SOL vaalii savolaisjuuriaan vuosittaisilla kotiseutukonserttikiertueillaan. Kuoro on ansainnut palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla: Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa (2011) kultaleiman, Tšekin Bohuslav Martinu -kuorofestivaaleilla (2009) kahdessa sarjassa hopeaa ja Puolan kuorofestivaalien (2006) kansanmusiikki-, jazz-, gospel- sekä spirituaalimusiikin sarjoista hopeaa. Toimiminen Savolaisen osakunnan 100-vuotisjuhlaoopperan kuorona toimii esimerkkinä kuoromme toiminnan laaja-alaisuudesta.

SOL toimii vuodesta 2021 alkaen rekisteröitynä yhdistyksenä.

Yhteystiedot

Savolaisen Osakunnan Laulajat ry
c/o Savolainen osakunta
Mannerheimintie 5 A, 6. krs
FI-00100 Helsinki

Yhdistyksen puheenjohtaja 2022
Pauli Raitakari
sol-puheenjohtaja@helsinki.fi

Hallituksen sähköpostiosoite
sol-hallitus@helsinki.fi

Pienryhmätiedustelut
sol.pienryhma@gmail.com