Kuoro

Savolaisen Osakunnan Laulajat (SOL) on vuonna 1932 perustettu Helsingin yliopiston Savolaisen Osakunnan sekakuoro. SOL harjoittelee torstaisin klo 18 Savolaisen osakunnan tiloissa, uuden ylioppilastalon ylimmässä kerroksessa eli “Vinnillä”.

SOL pyrkii säilyttämään osakuntakuoron perinteisen sosiaalisuuden. Onkin käytetty sanontaa “sekakuoro, jolla on rento meininki ja taiteelliset tavoitteet” (vai oliko se toisin päin). Kuoromme listavahvuus on noin 45 laulajaa, joista miehiä on noin kolmasosa. Kuoron taiteellisena johtajana on 1.9.2016 lähtien toiminut Sabrina Ljungberg.

Ohjelmistoltaan monipuolinen ja energinen SOL vaalii savolaisjuuriaan vuosittaisilla kotiseutukonserttikiertueillaan. Kuoro on ansainnut palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla: Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa (2011) kultaleiman, Tšekin Bohuslav Martinu -kuorofestivaaleilla (2009) kahdessa sarjassa hopeaa ja Puolan kuorofestivaalien (2006) kansanmusiikki-, jazz-, gospel- sekä spirituaalimusiikin sarjoista hopeaa. Toimiminen Savolaisen osakunnan 100-vuotisjuhlaoopperan kuorona toimii esimerkkinä kuoromme toiminnan laaja-alaisuudesta.